Myös suomalalaiset ovat alkaneet satsata kelloon

17.12.2014

Suomi on pitkään jäänyt kellonkäytössä kauas monien muiden Euroopan maiden taakse. Kellonkäyttö on viime vuosina selvästi lisääntynt myös Suomessa - huolimatta hankalasta taloustilanteesta.

Italiassa mies omistaa keskimäärin 4,2 kelloa. Suomalainen mies ei omista välttämättä yhtään kelloa. Suomi on ollut kellonkäytön takapajula, mutta viime vuosina tilanne on selvästi muuttunut: taantumassa kelloon on satsattu entistä enemmän.

- Kellosta on myös Suomessa tullut statusasia, kertoo Keskisen Kellon Jari Keskinen MTV:n haastattelussa.

Kellon käyttö on lisääntynyt myös nuorten keskuudessa. Nämä hankkivat itselleen muotikelloja, jotka ovat laadukkaita automaattikelloja edullisempia. Suomalaisista noin puolet kertoo käyttävänsä kelloa, mutta Keskinen on varma että pian luku on suurempi. Kellokaupan valoisasta tulevaisuudesta kertoo jo talousluvutkin: moni kellokauppa on taantumassakin kasvattanut liikevaihtoaan ja tulostaan. Esimerkiksi Keskisen Kello myi syyskuussa päättyneellä tilikaudellaan kelloja neljällä miljoonalla eurolla.

Joulun aika on myös kellokaupalle äärimmäisen tärkeää aikaa. Jouluna esimeriksi Keskinen myy jopa viidenneksen vuoden kelloista.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun